Målningen som aldrig tar slut

Det kanske kan låta lätt att ta fram en pensel och en burk färg för att måla om fasad eller insidan av huset. Men när man inser allt förarbete som krävs så kan det vara skönt att anlita en målare.

Tar man på sig ett större projekt, som att måla om en fasad, så kan det vid en punkt kännas som att det är ett projekt som aldrig tar slut. För innan man ska måla måste man ta bort gammal färg, kanske slipa och dessutom utföra lagningar som kanske inte syntes när den gamla färgen var på. Fasaden ska också tvättas med en målartvätt och sedan vara torr innan man börjar måla. Det brukar dessutom visa sig att det behövs stegar eller ställningar även till enplansvillor. Ytterligare en kostnad och tid som man kanske inte tänkt på i förväg.

Enkelt och proffsigt

Anlitar man istället ett proffs för målningen av fasaden så kan man lita på att det blir rätt gjort och att det kommer gå mycket snabbare. En yrkesperson har kunskapen, erfarenheten, det rätta handlaget och dessutom alla verktyg och utrustning för att utföra ett snabbt och bra jobb.

Räknar man ut tiden det tar för att själv göra det, och eventuell hyra av verktyg och utrustning, så visar det sig ofta att det blir billigare att anlita ett proffs. Kanske behöver man ta ledigt från jobbet eller offra sin dyrbara ledighet till målningen. Många får också sjukskriva sig efteråt på grund av värk. Läs mer om målare på denna sida: målaretäby.com

7 Jan 2021