Markiser kan påverka din energiförbrukning i Stockholm

De markiser som sätts upp runt omkring i Stockholm kan påverka den mängd energi man behöver använda för att värma upp sin bostad, sitt hus, eller sin fastighet.

Du som har en fastighet kan påverka din energiförbrukning på flera sätt. Ett av dessa är att sätta upp markiser. Du kanske tänker att det är bra att det blir varmt på husets fasad för då värms ju huset upp. Eller hur? Men tänk på att det går åt en hel del energi för att kyla en för het yta.

Alla de dagar du håller på att förgås av värme måste ju fläktar och kylaggregat gå för fullt. Det kostar lika mycket att kyla ner som att värma upp. Vanligtvis kanske man tänker på att uppvärmning kostar, men nedkylning är även den en sak som tär styggt på de energiresurser man har att förlita sig till.

Markiser i Stockholm gör susen i många avseenden

Det här med markiser har alltså mer än en fördel. Du kommer kunna sitta i skuggan när du befinner dig under en markis utomhus. Det innebär att du inte utsätter dig för solens delvis farliga strålar på samma sätt. Det innebär också att du kan vara skyddad vid ett lättare regn eller en oväntad regnskur.

Markisen håller solens starka strålar borta från tapeter och inredning. Du slipper alltså förstöra den noggrant och omsorgsfullt valda dekoren i ditt fina hem. Utöver det har du de ekonomiska fördelarna som redan tidigare nämnts i texten. Du sparar helt enkelt in på elförbrukningen.

11 Oct 2023