Med ett balkongglas kan man nyttja balkongen under alla årstider

I vårt land med sina skiftande årstider och med en sommar som tyvärr ibland regnar bort kan det vara en bra idé att låta glasa in sin balkong. Men det finns också många andra bra fördelar.

När idén med att glasa in balkongen föddes för många år sedan kom lika snabbt öknamnet pensionärskuvösen och glaset ansågs förfula arkitekturen och inte passa in. Men så är det inte idag. Allt fler har insett de många fördelar som en inglasning av balkong i Göteborg ger. Också material, teknik och utseende har förändrats. Det går idag att få balkongglas som passar riktigt bra och smälter in i de flesta hus. Det finns olika profiler, färger och former att få. De flesta balkongglas som monteras är också skjutbara och man kan enkelt öppna upp och lufta om det blir för varmt eller om man bara vill njuta av den fria luftiga utsikten.

Få extra boyta och höj värdet på bostaden

I takt med utvecklingen har de olika sätt många väljer att inreda sin balkong på utvecklats. För vissa blir den en plats för avkoppling, ett yogarum, läsrum eller bara en mysig plats att hänga på med familj och vänner. Ordnar man också med någon slags värmekälla går det också att använda den inglasade balkongen på vintern. Tycker man om att odla blommor och grönsaker kan en inglasad balkong faktiskt fungera som växthus. Det finns många olika sätt att använda en inglasad balkong på och faktum är att den lilla extra boytan som den ger inte sällan också ökar värdet på bostaden. En inglasad balkong skyddar också den övriga bostaden från kyla och gör att man slipper problem med kallras från balkongdörr och fönster.

En inglasad balkong hjälper till att sänka uppvärmningskostnaden

Många bostadsrättsföreningar väljer att glasa in alla balkonger i föreningen för att spara på uppvärmningskostnaden samtidigt som de boende kan nyttja sina balkonger i större utsträckning under hela året. Vill man som husägare, förening, eller bostadsrättsägare glasa in sin balkong så ska man vända sig till ett par olika företag och först begära in offerter för att kunna jämföra priser. Ju fler balkonger som ska glasas in desto större chans har man att få till ett bättre pris. Att fråga både grannar och grannfastigheter om de också vill glasa in sina balkonger kan därför vara ett sätt att försöka få till ett bra pris.

18 Nov 2020