Med kreativ kunskap

När ett proffs får måla om i hemmet så ser resultatet oftast ut som att allt vore nytt och till och med sprutlackerat, fastän det inte är det. Det är viktigt att anlita professionella målare.

Skillnaden mellan en målare som skapar tavlor och en målare som arbetar med att måla hus är egentligen inte så stor. Inom båda yrkena är det viktigt att ha god vetskap om sin målgrupp eller kund, olika typer av material och underlag samt vilket resultat man vill uppnå.

Det är även viktigt att man kan kommunicera med sin kund på ett tydligt och bra sätt. När man anlitar en målare från exempelvis Hantverkshuset Östermalm AB är man garanterad en person som är van att arbeta med stora projekt som väggar, tak, fasader, fönster, dörrar, golv, inredning med mera. De kan måla det mesta som ingår i ett hem.

En känsla för färg

När man talar om att en målare behöver ha en känsla för färg så är det färg i två olika bemärkelser. De måste ha kunskap om färg som vilken nyans av röd, gul, grön, blå och så vidare passar med vad. De behöver även ha kunskap om färgens komposition som oljefärg, vattenbaserad färg, slamfärg, lackfärg med mera. Dessutom måste målaren veta vilken färg som bör användas på vilket material samt vilket förarbete som krävs innan en målning. Med färg kan man skapa positiva känslor för åskådaren samtidigt som man stärker materialet det målas på. Därför är det viktigt att anlita en professionell målare.

19 Dec 2020