Med rotavdrag är det inte särskilt kostsamt att anlita en målare i Nyköping

Ska ni måla om hemma och undrar hur mycket det kostar att anlita en professionell målare i Nyköping? Hur mycket det kostar beror på flera saker men med rotavdrag behöver det inte bli dyrt.

Många som ska måla om hemma tror att de kan spara massor med pengar genom att själva göra jobbet. Faktum är att man sällan gör det eftersom grundarbetet tar mycket tid för den som är ovan. Slarvar man, vilket är lätt, blir slutresultatet inte heller bra. Inte heller hållbarheten då det krävs ett väl utfört grundarbete för att färgen ska hålla sig snygg i många år. Vet man inte hur grundarbetet ska gå till, eller vilken typ av färg vissa rum kräver, är det bättre att man anlitar en professionell målare. Det behöver inte bli särskilt kostsamt eftersom man kan använda sig av rotavdraget.

Hur mycket kostar det att anlita en målare?

Ska man renovera och fräscha upp hemma och vill anlita en målare i Nyköping kan det löna sig att först ta in kostnadsförslag från några olika målerifirmor. Hur mycket det kostar att anlita en målare beror på flera olika faktorer som hur omfattande arbetet är och hur många timmar det tar att utföra. Har väggen flera lager tapet som behöver rivas bort för att sedan bredspacklas blir det givetvis dyrare. Även val av material och färgtyp påverkar kostnaden. Det lönar sig att satsa på kvalitetsfärg då den har mer pigment och väggen då inte behöver lika många strykningar.

16 Jan 2022