Miljövänlig renovering

Vill du renovera men får lite klimatångest över ditt projekt? Då kan du renovera miljövänligt genom att ta till klimatsmarta val. Till exempel kan du välja att måla med miljövänlig färg.

I dagens samhälle kan man lätt drabbas av klimatångest och det kan vara till exempel när man handlar kläder eller kanske inför en renovering. Vill man bli av med sin klimatångest så får man se till att göra något åt den, och känner du igen dig i detta så varför inte börja nu? För det finns så mycket du kan göra för miljön i det vardagliga livet, som att dra ner på kött eller handla second hand nästa gång du är ute och shoppar kläder. Om du står inför en renovering så finns det flera saker du kan göra för att utföra renoveringen på ett mer miljövänligt sätt.

Tips vid renovering

För dig som ska renovera hemma och står inför planeringen så kan du nu planera in miljövänliga alternativ som till exempel återanvändning av material eller att måla med en miljövänlig färg. Du kan nu få tag på bra färger som är miljövänliga och inte har ett innehåll av kemiska ämnen som annars kan släppas fria när färgen torkat på väggen. Om du har ett gammalt trägolv hemma så kan du återanvända det genom att du utför en golvslipning, och använd gärna en erfaren golvfirma så du får ett snyggt resultat. Andra saker du kan göra är att återanvända möbler och piffa upp dem med nytt tyg eller en ny färg.

14 Mar 2021