Mycket populärt med matta i årets inredningstrend

Du vet väl om att det är så populärt med mattor av olika slag? Hela förra året har vi sett att mattorna har kommit tillbaka. Vi har sett färggranna mattor, mattor med mönster, mattor som statement i inredningen och heltäckningsmattor. Framför allt har vi sett att heltäckningsmattan har kommit tillbaka. Det välkomnar vi. Det var många som tyckte om dem under 70-talet. Då hade vi heltäckningsmattor i alla slags rum, till och med i badrummen. Sedan kom man underfund med att de var allergena och de åkte ut fortare än kvickt, och under 90-talet och 00-talet var det populärt att inte alls ha några mattor. I stället ville man hellre visa upp sina trägolv i parkett eller klinker. I år ser vi att mattorna har kommit tillbaka.

Se till att få inspiration och besök en mattaffär

Vill du få inspiration till att skaffa en matta hem till dig, är det bästa rådet att besöka en mattaffär. Då kan du få inspiration och få uppslag till hur du kan inreda hemma med matta. Det finns flest mattaffärer i Stockholm, så varför inte ta dig till Stockholm? Antingen tar du med dig mattan som du fastnar för där och lägger den i det rum där du vill ha den, eller så ber du affären att leverera den till dig. Om du köper en heltäckningsmatta kan de dessutom lägga den åt dig, och du kan dra av på Rot-advraget för besväret att lägga mattan hos dig.

Skulle du hitta en matta som är förs stor, kan du be dem i affären att kapa den åt dig, så att den blir perfekt för det rum där du önskar dig mattan. Det är inte alla affärer som är så pass servicevänliga, utan det är något som du bör ta reda på innan du besöker en mattaffär.

Två inredningstrender i år

I år ser vi antingen att 70-talet kommer tillbaka i inredningen. Då ser vi material i jodrnära färger och en ganska så bohemisk stil i inredningen. Eller så anammar vi retro-stilen från 1920, eller 1950-talet, med möbler med höga ben. Sofforna är inte alls så låga som de har varit de senaste 20 åren. I stället ser vi en klassisk stil på soffor och fåtöljer som gör att vi sitter mer upprätt än tidigare. Gemensamt för båda stilarna är dock ändå mattan som finns med på golvet, oavsett om man vill ha en mysigare 70-tals stil, eller den mer eleganta retro-stilen från 1920-talet. Här kan du läsa mer om hur du får tag i heltäckningsmattor i Stockholm på: http://www.heltäckningsmattorstockholm.se.

6 Mar 2019