När det luktar illa hemma hos dig

Luktar det märkligt när du kommer hem, efter en längre tids bortavaro? Ofta är det så att vi vänjer oss vid en speciell lukt när vi bor när en fyktskada. Då kan man åka bort och först upptäcka den när man kommer hem igen. Ibland kan man känna på sitt hår, eller en tröja som man har med sig hemifrån, att de luktar fukt, om man är på en annan plats. Känner du den distinkta lukten av fukt i dina kläder, hår eller något annat som du har med dig hemifrån, har du med största sannolikhet en fuktskada i din bostad och den bör du göra dig av med.

Så ska du göra med fuktskada i ditt hem

Om du misstänker att du har en fuktskada i ditt hem, bör du så snart som möjligt bli kvitt den. Det gör du genom att ta kontakt med en saneringsfirma som kommer och tar bort den. Men innan det sker, kommer de och tar prover på skadan för att fastställa om det verkligen är en fuktskada innan de skrider till verket. Det tar ett tag att odla provet, så att de är säkra på vad det är som finns i ditt hus. Har de kommit fram till att det är mögel, eller svamp som har förökat sig hemma hos dig, så kommer de och sanerar. Då bygger de in utrymmet som de ska sanera så att de kan avlägsna den utan att andra i samma hus skadas. Det är nämligen mycket farligt att andas in mögelsporer och mögelsvamp.

River ut och renoverar med nytt material

När de har spolat rent med rengöringsmedel som tar död på bakterierna, river de sedan ut allt som har angripits av möglet och fukten och ställer en avfuktare på plats som ser till att allt torkas ut innan de renoverar så att man inte bygger in fukten och mögelsvampen in i väggarna eller golvet. En avfuktare är det sällan som man bara har där hemma och som vara väntar på att bli använd. En sådan kan man hyra hos ett företag som hyr ut maskiner och manicker som man sällan har behov av om det inte uppkommer ett sådant. 

Hyr en avfuktare som du sedan inte behöver

Det är en bra idé att hyra en avfuktare eftersom det verkligen är sällan som man behöver en sådan, när fukten väl är åtgärdad. Här kan du läsa mer.

3 Dec 2018