När du behöver förbättra solskyddet

Ett effektivt solskydd är viktigt när solens strålar värmer som mest. På marknaden finns det massor med alternativ när det gäller solskyddsprodukter.

Det kan handla om insynsskydd till badrummet, mörkläggning för sovrummet, måttanpassade fönsterskydd eller markiser för uteplatsen.

Det finns klassiska persienner, rullgardiner, marikser och vanliga gardiner för att nämna några.

Insynsskydd

Ett effektivt insynsskydd ska självklart släppa in ljus och låter dig att delvis se in, men hindrar insyn. Här finns det olika varianter som till exempel frostad fönsterfilm men även lamellgardiner och persienner.

Solskydd för fönster

Här kan man välja på solfilm, plisségardiner eller rullgardiner. Allt beror på vad man behöver ha hjälp med. Det kan vara om det är för ljust, för varmt eller som inredning- och möbelskydd.

Persienner

Persienner är mycket populärt på grund av man enkelt styr ljusinsläppet med en enkel vridning. Därigenom kan man styr ljusinsläppet effektivt och även insyn.

Persienner skyddar effektivt inredningen från att bli solblekt. Persienner går att få i alla möjliga utföranden och storlekar. Det finns möjlighet att montera emellan fönster eller utanpå.

Rullgardiner

Rullgardiner är flexibla och kan fås i olika färger, material och storlekar beroende på behov. Man kan välja tät väv för mörkläggning eller en tunn transparent väv när man bara vill ha bara ha solskydd eller skydd mot insyn. Det finns även modeller med tryck på. Det går att få med med vanlig fjäder eller med motor och fjärrkontroll. 

Lamellgardiner

Lamellgardiner kan enkelt vinklas så man får perfekt balans mellan ljusinsläpp och insynsskydd. Det finns massor med färger och mönster och olika tjocklek på väven.

Dessa passar perfekt för stora fönsterpartier och för fönster som är sneda eller rundade upptill eftersom dessa är justerbaraoch kan anpassas efter fönstrets form. Man styr dem enkelt med lina/kedja, vridstång eller motor. 

Plisségardiner

Det smidiga med denna variant är att de kan monteras på vilka fönster som helst. Det går att väljer om du vill kunna dra dem uppifrån och ner, nerifrån och upp eller från ena sidan till den andra. Det finns plisségardiner i alla tänkbara färger och mönster. Väljer man tät väv kan du mörklägga ett rum fullständigt men väljer man istället en transparent väv så släpper den igenom visst ljus. 

Det finns alltså något för alla behov och önskemål. Och numera med en design som även gör solskyddet som en inredningsdetalj.

Är du i behov av solskydd på fönstren eller en markis till altanen kan du läsa mer här: www.persiennstockholm.se.

25 Mar 2019