Njut av ett vackert trägolv

I Sverige har vi turen att ha tillgång till många och fina trägolv. Trägolvet är tåligt och man ha det i olika färger och mönster. Det finns även andra golvmaterial om man föredrar något annat.

Tack vare vårt skogrika land har vi tillgång till mycket trä vilket gör att trägolv används ofta. Och det är bra, trägolv är ett hållbart material och är behagligt att gå på. Det är även väldigt fint och går att måla i olika fäger. Det går dessutom att slipa om det börjar bli slitet, hur många gånger man kan göra det beror på hur tjockt det är. Men det har golvläggare koll på.

Vill man ha annat än trägolv finns det även vinylgolv, linoleumgolv, sten-, klinker- och kakelgolv. Det finns en hel del olika material att välja mellan, allt efter ditt tycke och smak.

Hjälp med att lägga golvet

Det är helt möjligt att lägga ditt golv själv. Lägger man till exempel parkettgolv väljer många att göra det själva. Men då trä är ett levande material behöver det läggas korrekt för att inte ändra sig vid väderskiften.

Beroende på vilket golv man väljer är det även en del efterbehandlingar; vaxa, olja och lacka. Vilket man ska ha beror på vilket rum det är i. Detta är inget man själv behöver ha koll på, med hjälp från golvläggarna BBM DALARNA AB får man experthjälp. Kontakta ett företag och be om offert för jobbet som behöver göras. De har stor kompetens och vill erbjuda snabb och proffsig service.

8 Jan 2021