Nöt bort ytan med maskin

Golv som ser slitna och tråkiga ut går ibland att renovera utan att de behöver bytas ut helt och hållet. Har man ett omslipningsbart golv så finns det mycket man kan göra som fräschar upp golvet.

Det man gör när man slipar ett golv är egentligen en jämn bortnötning av ytan som annars hade tagit mycket lång tid att göra. Och som dessutom hade varit mycket svår att få jämn. Man använder sig av en golvslipningsmaskin som ser ut som en stor dammsugarslang med en stor rundel på golvet. Under rundeln fäster man slippapper i olika tjocklekar för att slipa ner golvets yta. Först en grövre och sedan finare och finare tills man är nöjd.

Slipa utan damm

När man ska slipa ett golv så är det viktigt att man hela tiden rör på golvslipmaskinen eftersom det annars kan bli ojämnt och till och med gropar i golvet. Känner man sig osäker så är det därför klokt att anlita ett företag som arbetar inom området. Det kommer ändå bli mycket billigare och enklare än om man ska riva upp golvet och lägga ett nytt.

Något man brukar tala om är allt damm som uppkommer vid en golvslipning. Och att man dammsuger hemmet i månader efteråt. Men nu finns det golvslipmaskiner som är dammfria. Man fäster helt enkelt en slags dammsugare på maskinen. Därmed samlas allt damm upp direkt när det uppkommer istället för att det ska börja spridas i rummet. Ett mycket smidigt sätt att underlätta golvslipningen. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvslipningtäby.net 

18 Nov 2020