På jakt efter målare? Använd en offertsida

Om du är på jakt efter en målare kan en offertsida vara vägen att gå. I förhållande till hur mycket tid det skulle ta att leta upp, kontakta och skicka uppdragsbeskrivning för att sedan vänta på en offert, är en offertsida en enorm tidssparare.

Ibland kan också tiden vara knapp. Är det en renovering det handlar om, har man troligtvis tänkt till och planerat väl i förväg. Men ibland är tiden en avgörande faktor. Kanske har du fått en skada på en vägg som du behöver åtgärda så snart som möjligt? I de allra flesta situationer fungerar utmärkt att använda sig av en sida som matchar uppdragsbeskrivningar med firmor.

Processen

Processen kan förklaras i tre mycket enkla steg. För beskriver du vad du behöver hjälp med. Därefter skickar sidan vidare din förfrågan till flera erfarna företag i närområdet. Inom ett till tre dygn har du fått flera olika offerter från tillgängliga firmor som kan tänka sig att göra jobbet. Sedan är det helt enkelt bara att välja pris och få det gjort.

Uppdragsbeskrivningen

Uppdragsbeskrivningen är viktig för att få så bra offerter som möjligt. Här är det viktigt att beskriva så detaljerat som möjligt vad målaren ska göra. Ha gärna med ytstorlekar och andra omständigheter som kan vara av vikt för målaren att känna till.

Det är också runt detta steg som du fyller i var jobbet ska utföras. Ska det till exempel utföras i Stockholm, är det bra att ha med det. Även omständigheter kring ditt boende är bra att ha med. Bor du till exempel i en trång gränd i Gamla stan i Stockholm? I sådana fall kan det vara bra att veta var de kan parkera firmabilen och om de kommer att behöva gå en liten bit. Centrala lägenheter, till exempel just i Gamla stan i Stockholm, kan ibland vara lite svåråtkomliga. Glöm även inte att få med hela postadressen, till exempel ”Drottninggatan 1 Stockholm 111 51”.

Jämför och välj målare

När du har skickat in förfrågan är det bara att vänta. Inom en till tre dagar bör du ha fått en rad olika offerter från målare som kan tänka sig att göra jobbet. Om du har fått många offerter har du ett guldläge när det kommer till att förhandla. Är du duktig på att pruta är det nu det är dags.

Kolla vad som ingår till exempel. Finns det något du kan få på köpet? Med flera offerter kan du ställa dem mot varandra och på så vis pressa slutpriserna.

Aldrig en garanti för ett bra jobb

Även om de flesta offertsidor ställer vissa krav på att firmorna ska få ansluta sig, är det ingen garanti för att jobbet blir ordentligt gjort. Kom ihåg att alltid kolla upp målaren innan du bestämmer dig för att anlita denne. Detta kan till exempel göras genom att referenser, eller genom att kolla upp deras försäkringar, tillstånd och organisationsnummer. Ett bra sätt att minska risken för en dålig upplevelse, är att fästa så mycket som möjligt på papper i förväg.

18 Feb 2017