Rama in rummet med färg

Längtar du efter en förändring? Är det nu det ska ske? Äntligen ska väggarna målas om och få en ny härlig färgklick. Vila dina ögon på en vackert målad vägg. Förändra ditt hem efter din smak.

Har du nyligen köpt ett nytt hus? Bor du nu i drömhuset och vill göra några förändringar? Att måla om är en väldigt bra förändring. Man kan både sätta sin egen prägel på det samt måla det efter sin smak på inredning. Det tar tid att måla om ett rum, dessutom ska det göras flera gånger. Många väljer att måla om själv, trevligt med ett projekt i hemmet. Dock ska man vara medveten om att man kan göra en dålig målning. Dessutom tycker många det blir tråkigt efter en kort stund.

Vad gör man inför målningen?

Beroende på vad du har för vägg innan kan en del förarbete krävas. Har du tapet som har börjat lossna behöver du få bort denna innan. Detsamma gäller om du har färg som har fått sprickor, det behöver man slipa bort så mycket som möjligt. Efter det ska man även lägga en grundfärg innan man ska på med färgen. Färgen ska man lägga på minst två lager av. Det gäller att skydda golv och lister väl så att ingen färg hamnar där. Inget av detta behöver du tänka på om du tar hjälp av en målare. När man anlitar en målare får man ofta även garanti på arbetet. De har också med sig allt som behövs inför arbetet. Läs mer om målare på denna hemsida: målaredanderyd.se

24 Feb 2021