Så arbetar du säkert på byggnadsställningar i Stockholm

I Stockholm sker varje år flera allvarliga olyckor som orsakas av bristande säkerhet på byggnadsställningar. Tänk på säkerheten först så får du arbetet gjort.

Ska du hyra en byggnadsställning för att renovera huset? Det finns några saker som kan vara bra att tänka på när du hyr byggnadsställning i Stockholm. Förutom det uppenbara att du bör hyra av en trovärdig uthyrare och hitta bästa priset finns det vissa säkerhetsaspekter som kan vara viktiga.

Du behöver knappast påminnas om att följa säkerhetsföreskrifterna på ditt jobb, eller hur? Men av någon lustig anledning tenderar man att glömma bort dem så fort man gör något på sitt eget tak eller när man ska måla sitt eget hus. Det är ju lite konstigt, eftersom samma risker uppstår där.

Fall från byggnadsställningar kan orsaka svåra skador

Att sätta upp byggnadsställningen kan tyckas vara ett nödvändigt ont. Man vill bara slänga upp ställningen så att man kommer igång med det riktiga jobbet. Ta dig dock tid att följa instruktionerna och förankra byggnadsställningen på korrekt sätt. Det är till exempel lätt att vinden tar tag i ställningen eller att något annat välter den.

Även ett fall på ett par meter kan vara tillräckligt för att du ska skada dig allvarligt. Tänk på vad som kan hända om du halkar på en byggnadsställning tio meter upp. En taksäkring är en billig och enkel försäkring för dig själv. Annars kommer du snart hamna på sjukhus och byggnadsställningen står där utan att användas.

10 Jul 2023