Så får du goda råd om stopp i avlopp

Stopp i avlopp kan vara riktigt besvärligt. Om du inte vill träffa din rörmokare mer än nödvändigt gör du klokt i att lyssna på hens råd om goda avloppsrutiner.

Du vet väl att du aldrig ska hälla ut fettet från stekpannan direkt i vasken? Det kommer nämligen orsaka det som kanske är det tråkigaste av alla problem: stopp i avlopp.

Naturligtvis kan du få stopp i avloppet av fler anledningar än fettet från din stekpanna. Dåliga rör kan bidra till att ett stopp återkommer gång på gång, även om du lyckas lösa upp proppen. Men för dig som trots att du borde veta bättre ändå har hänfallit åt att skölja ur flottet i sinken finns det hjälp att få.

Stopp i avlopp kan vara början på en vacker vänskap

Om ditt avlopp drabbats av stopp gör du klokt i att leta upp en yrkesperson direkt. Det är nämligen svårt att klara sig utan ett fungerande avlopp, och om du försöker ta den lätta vägen runt problemet och istället börja använda handfatet i badrummet för att hälla ut ditt stekflott så är risken stor att du snart har stopp även i det avloppet.

När du fått tag på en rörmokare som är proffs på att lösa upp stopp i avlopp, kan du fråga honom om han har några tips för att undvika att samma sak händer igen och igen. Om du inte fått tag på en ovanligt trevlig rörmokare, så klart. Då kanske du faktiskt vill att besöken ska bli återkommande.

6 May 2022