Så får du ut det mesta av din köksrenovering

Inte alls kul att laga mat längre, trist och olustigt, men du vet inte varför. Tänk på att miljön du befinner dig i påverkar dig. Så även köket - när fick din köksmiljö ett ordentligt lyft senast?

Är du sugen på att renovera köket men vet inte riktigt vad du vill göra och hur? Är det något specifikt du stör dig på eller vill du helt enkelt förhöja hela känslan och miljön? En köksrenovering är en god investering, men den kostar en slant. Därför bör du göra genomtänkta beslut och gärna ta hjälp av experter på området. Du kan börja med att göra mindre justeringar. Om du till exempel stör dig på att köksbänken är i fel material eller färg, alternativt att den är för låg när du står och arbetar, då kan du välja att fixa just det. Men du kan också välja att göra en större investering och blåsa ut allt för att skapa ditt drömkök från grunden. Oavsett vad du är sugen på och vad du väljer att göra så bör du tänka till. Fråga runt och jämföra ett antal olika leverantörers offerter.

En firma med totalentreprenad

Ska du göra mindre justeringar så kan du anlita spetskompetens utifrån vad som behöver göras. Är det en elektriker, en VVS-are eller rent av en snickare som du behöver hjälp av? Kanske väljer du din händiga granne som hjälper dig att byta material i bänkskivor och spraymåla dörrarna. Ska du däremot göra en verklig investering som innebär ett riktigt lyft för bostaden, så är det något som du sedan även kan räkna med betalar sig i samband med en eventuell försäljning. Då bör du välja en totalentreprenör som kan allt - snickra, dra rör och el. Självklart ska du kontrollera att de är certifierade och lämnar full garanti på jobbet de utför.

Ett drömkök för just dig

När du gjort ditt val är det dags att skissa, rita och beräkna. Kläm och känn på olika material samt fundera över utsikt vid diskhon och var fruktskålen ska stå. Vill du ha ett ljust kök med inslag av ek-detaljer eller satsa på svarta marmorskivor? Vilket typ av golv passar din familj och vad vill du ha för färg på vitvarorna? När du gör en total köksrenovering ska du verkligen ta tillfället i akt och planera om layouten av köket om den kan göras bättre. Entreprenören känner till alla lagar och regler och vad som får placeras var.

23 Mar 2020