Så går en golvslipning till

 

Har du funderat på att slipa om golvet hemma? Det gamla golv som du har hemma kanske har blivit slitet och fult? Det är ingen dum idé att slipa om det. Det är bra mycket mer miljövänligt att slipa om än att lägga på ett nytt golv. Har du mer än 2,5 centimeters djup på golvet går det mycket bra att slipa om det istället för att riva upp och kasta ut det gamla golvet. Genom att slipa om det får du fram den ursprungliga ytan på golvet. Allt damm och smuts försvinner med golvslipen. Det kräver bra mycket mindre energi än att tillverka ett nytt golv. Du sparar både på jordens tillgångar och energi, och du sparar pengar på att slipa om golvet istället för ett nytt.

Så går det till

Det första som en hantverkare gör, som arbetar med golvslipning, säg till exempel i Stockholm, är att vilja komma hem till dig och inspektera det golv som du funderar på att slipa om. Först då kan hon, eller han ge dig en realistisk offert på vad det kan kosta dig att slipa om det. Sedan bör ni komma överens om ett vettigt pris på golvslipningen. Det kommer att kosta endast en bråkdel av vad det kommer att kosta att lägga ett nytt golv. Du visste väl att du i stort sett kan slipa om nästan vilket golv som helst? Du kan slipa om linoleumgolv, parkett, laminat- och klickgolv. De nya slags plastmattorna som numera finns på marknaden kan man även slipa om. TIll och med stengolv går att slipa om. Det viktiga är att golvsliparen har de rätta maskinerna för att slipa om ett stengolv.

Man måste tvätta golvet först

När man väl har bestämt sig för en golvslipning, bör man tvätta golvet först. Sedan slipar man det jämnt över hela ytan. De nya maskiner som finns för att slipa om golv, har egna dammsugare, vilket gör att du inte behöver besväras av damm, som var fallet med de äldre slipmaskinerna som man förut använde. På så sätt slipper du besväret med damm som flyger och som är farligt att andas in. Istället har du ett fint och slipat golv när väl golvslipningen är över. Sedan är det dags för en ytbehandling av golvet. Här kan du välja olika ytbehandlingsmaterial; lack, hårdvax, lut eller om du vill måla om golvet. Vill du läsa mer om golvslipning som du kan få i Stockholm kan du läsa mer på: https://www.stockholmgolvslipning.com.

22 Aug 2019