Samhället fungerar inte utan elektriker

Att jobba som elektriker är definitivt ingen nitlott i livet. Elektriker hjälper alla oss vanliga människor till ett normalt och behagligt liv genom alla fördelar som följer elektricitet.

Fotbollsföreningen IK Frej Täbys herrlag höll under 2020 på att gå i konkurs. Då klev den allsvenska föreningen Hammarby IF in och tog över skulderna, bytte namn på klubben till Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll och gjorde den till sin egen farmarklubb. Förhoppningen är att unga spelare ska få speltid på seniornivå och utvecklas till produkter för Hammarbys trupp. Långt från alla unga, talangfulla fotbollsspelare blir dock fotbollsproffs i slutändan. Flera faktorer kan sätta stopp. Fysik, mental påfrestning, distraktioner och konkurrens är bara några. Många behöver satsa på civila karriärer istället. Som till exempel elektriker. Vilket egentligen inte är någon förlust. Det behövs alltid fler elektriker i Täby. Kanske kan de till och med arbeta på Vikingavallen, gamla IK Frej Täbys arena, och hålla igång strålkastarna när klubbens övriga lag fortfarande spelar.

Ljus i mörkret

Nu är det ju dock inte bara på fotbollsarenor som elektriciteten behöver hållas igång. Varenda hushåll är beroende av den. Precis som våra samhälleliga institutioner och kollektivtrafiken. Utan el slocknar världen, och hade det inte varit för alla duktiga elektriker där ute i världen hade den varit släckt för gott. Ungefär lika mörkt som satellitbilder över Nordkorea visar att det är om natten jämfört med sina grannländer. I princip ingenting lyser. Täby kanske hade kunnat låna ut några elektriker åt Nordkorea för att ge dem lite ljus i sitt mörker.

25 Apr 2021