Sätt kvalitet före pris vid din badrumsrenovering

Låter det för bra för att vara sant – ja, då är det också troligt att det är just det. Det här är ett ordspråk som går att applicera till allt ifrån kedjebrev, spel, produkter och till olika tjänster och frågan är varför inte fler lever som de lär? Det vill säga – det är lätt att peka på hur andra ska tänka, men de tär svårare att själv motstå frestelsen som ligger i att få en produkt eller en tjänst till en väldigt förmånligt pris. Något som kan få stora konsekvenser och speciellt inom ett område – nämligen renoveringar i allmänhet och i synnerhet gällande en badrumsrenovering.

Vi kan här ge ett exempel på detta och vi säger att du står inför att genomföra en badrumsrenovering i Stockholm och där du – korrekt! – tagit kontakt med flera olika företag som erbjuder sig att ta hand om denna. Priset för din badrumsrenovering varierar kraftigt mellan de olika företag som du kontaktat och du väljer att anlita den billigaste firman för jobbet.

Vad får du för pengarna? Jo, först och främst så kommer du att märka att din badrumsrenovering tar tid och att företaget i fråga inte riktigt verkar ha någon struktur. En elektriker jobbar med golvärmen i ena hörnet, en plattsättare sitter och håller på att sätta kakel bredvid och en snickare sitter i sin tur på en pall och väntar på de andra för att kunna börja.

Det som dock är utmärkande för denna badrumsrenovering är resultatet och detta är något som du inte märker förrän efter några år. Plötsligt en dag så plingar det nämligen på dörren till din lägenhet i Stockholm och då du öppnar så står där en granne och säger att hennes tak är fyllt av stora fläckar; fläckar som hon tror sig komma från din bostad.

Betala lite extra för en korrekt badrumsrenovering

Har hon då rätt? Ja, det visar sig efter en noggrannare undersökning att din badrumsrenovering är boven i dramat och att både din och din grannes bostäder drabbats av omfattande vattenskador. En unik och överdriven situation?

Tyvärr inte, i Stockholm så ser man idag att fler och fler anmäler vattenskador och att det ofta handlar om att man nyligen genomfört en badrumsrenovering där man valt företag med sin plånbok snarare än efter kvalitet. Det här är ett stort problem som kostar mycket pengar  - och vållar stort obehag - för de drabbade.

Rådet är att man alltid väljer ett företag med gott rykte, med fina referenser och med certifikat och yrkesbevis som visar att de kan – och får – genomföra en badrumsrenovering. Det kostar ofta lite mer – men det är en investering sett till resultatet där man får ett badrum som håller över en lång, lång tid.

2 Jul 2017