Skaffa pool till varma somrar

Alltfler familjer stanna hemma över semestern. Har du någon gång varit med om att du äntligen har satsat pengar på en riktig pangsemester, sett fram emot att fira riktig varma veckor i solen, sedan komma hem, brun och mätt på sol? Sedan har du kommit hem till exakt samma sol? Då är det många som varit med om det som tycker att deras pengar var bortkastade. Gör inte om det. Personligen tror vi att sådana somrar föredrar många att stanna kvar i Svedala. Vad är det för idé att åka bort och bo på hotell när vi får exakt samma värme här? Därför väljer allt fler att stanna hemma över sommaren. I takt med medvetenheten över vad som orsakar miljöförstörelse har vi också valt att resa mer miljövänligt. Vi har helt enkelt dragit ned på de snabba flygresorna och valt tåg och båt som inte släpper lika stora mängder avgaser.

Skaffa en pool istället för resor

Så eftersom vi väljer alltmer att stanna hemma på semestrarna är det ju stor idé att satsa lite extra på utomhusmiljön i våra trädgårdar. Allt fler önskar sig pool utomhus. Det skänker onekligen mycket lyx till en villaträdgård. Det är inte så attraktivt att bära med sig halva skafferiet bara för att trängas med tusen andra barnfamiljer och ungdomar som också ska bada och äta på stranden. Då blir det allt mer attraktivt att kunna slänga sig i poolen när som helst på dygnet. Framför allt är det bekvämt för dem med barn att kunna bada när som helst.

Var ska poolen vara?

När man väl bestämt sig för att skaffa pool, blir sedan frågan var den ska placeras. Ska den vara inne, eller ute? Hur är det att ha den utomhus? Håller den sig ren, eller blir det bara ett nytt ställe för alla slags löv och ogräs? Det senare gör att en och annan drar sig för att skaffa en sådan. Som tur är finns det nya pooltak, som inte är krångliga, utan lätta att både ta av och lägga på. En skena som går längs poolen gör det behändigt att ta av och på taket, om man har valt en nedgrävd pool.

Hålla poolen ren med kemikalier

Sedan kan man alltid hålla poolen ren med miljövänliga medel. Man behöver inte alla gånger ”poolkillen”, man kan faktiskt göra det själv, med lätta redskap. Och tycker man det är svårt kan man tömma den och fylla på med nytt och fräscht vatten. En annan idé kan vara att duscha innan man hoppar i poolen. Då håller den sig ren längre.

2 Feb 2018