Större boende med balkonginglasning

Att glasa in eller inte glasa in, det är frågan. Har du funderingar, vad får dig att tveka? Klart du ska ta möjligheten att glasa in balkongen och få ännu ett trivsamt och mysigt rum i ditt hem.

När du bestämmer dig för att glasa in din balkong har du plötsligt utökat din upplevda bostadsyta med ännu ett rum. Har du tänkt på det? När du har möjlighet att stänga för med glasfönster så har du fått en yta för möbler och inredning som tål väder och vind. Här kan du sitta och mysa oavsett säsong och väderlek. Kanske blir det kallare om vintern men möblerna kan ändå stå kvar. Du kan krypa ut med filten och tända ett ljus. Den som upplevt en inglasad balkong vet hur det kan förhöja livskvaliteten avsevärt. Hur tänker du själv? Vad skulle du använda din balkong till? Skulle du använda den mer än du gör idag? Kanske skulle du hänga små kulörta lyktor och mysa med filt och kuddar som du inte behöver plocka in igen gång på gång.

Att inreda en inglasad balkong

Förutom att du är skyddad från väder och vind och kan mysa på din balkong större delen av året finns det även andra nya möjligheter. Din balkonginglasning möjliggör till exempel att du kan använda dig av textilier som insyns- och solskydd. Att hänga gardiner på en balkong gör den betydligt mer ombonad och du kan även välja att dra för när solen steker, vilket i sin tur kan göra att det blir mindre varmt inne i själva lägenheten. Så inred din balkong som en förlängning av lägenheten, med mysig matta, en soffa eller stolar och bord. Här kan du avnjuta kaffe eller ett glas vin på egen hand eller med sällskap.

Snyggare fasad med inglasning

Många äldre hus får en ordentlig ansiktslyftning i och med att bostadsrättsföreningarna renoverar och väljer att glasa in balkonger. Glaspartier och enhetlighet gör att huset får en snygg mix av puts, metall och glas som ger en fräschare och mer harmonisk känsla. Med inglasade balkonger förhöjs även värdet på bostäderna, just eftersom många uppskattar den nya ytan som blir till en extra oas i hemmet. Tänk dig själv att du väljer mellan två lägenheter och balkonginglasningen är den enda skillnaden, vilken väljer du? Bor du i hus med hiss är balkongen dessutom perfekt om du vill förvara cykeln eller längdskidorna här istället för nere i ett trångt förråd.

3 Nov 2020