Ta hjälp av en målare och förändra hemmet

Vill ni ha en förändring? Kanske snygga till lägenheten med lite färg? Eller varför inte måla om matsalsmöblerna? Det finns målare i Stockholm som åtar sig både stora och små uppdrag.

Med lite färg kan man åstadkomma både små och stora förändringar. Det behövs bara lite kreativitet och att kunna se möjligheterna. Mönstermålade väggar eller trägolv, inmålade snickerier, ett tak som inte är vitt. Matta färger, komplementfärg, kalkfärg eller ton i ton. Med färg kan man verkligen förändra sitt hem. Innan man börjar måla kan man provmåla på väggen med olika kulörer för att se vilken som passar bäst. Ett tips är att måla på kartongbitar så kan man också flytta runt bitarna i sitt hem för att se hur kulören skiftar i de olika ljusen.

Underarbetet är superviktigt då man målar om

Idag finns det till och med olika appar där man lätt byter färger på väggarna på bilderna i mobilen. Ibland behöver väggarna bredspacklas innan man kan sätta igång med det betydligt roliga målningsarbete. Men man kan också använda sig av en tjockare renoveringstapet för att få släta väggar att måla på. Förarbetet är a och o om man vill ha ett snyggt resultat. Det går inte att fuska för då blir det inte bra. Har man inte tiden eller tålamodet är det bäst att anlita en professionell målare i exempelvis Stockholm för att göra jobbet. De vet hur viktigt förarbetet är och slarvar heller inte med detaljer som lister och hörn. Dessutom slipper man tråkigt färgspill som man nästan alltid får då man målar själv.

Ta in offerter från flera målare och skriv sen ett avtal

Att anlita en duktig målare behöver inte vara så dyrt. Målare brukar ta betalt per timme eller så gör man upp om ett fast pris. Man kan också nyttja ROT-avdraget på själva arbetskostnaden vilket får ner kostnaden. Ta alltid in offerter från ett flertal olika målare innan ni bestämmer er. Jämför de olika prisen och försök kanske även att förhandla ner något pris. Men självklart är inte priset allt, man måste också se till att få en skicklig målare som tar sitt uppdrag seriöst. När man väl bestämt sig för en viss målare skriver man sen ett avtal där allt som man betalar för ska ingå. Som exempelvis om målaren ska riva tapet, spackla igen stora hål och kan oförutsedda utgifter dyka upp? Skriv ett ordentligt avtal så är ni trygga.

6 Mar 2020