Ta hjälp med städningen efter renoveringen

Att renovera hemma tar på krafterna. Man jobbar på mot sitt slutmål och tänker inte på hur mycket man faktiskt anstränger sig. Med adrenalinpåslag, hög musik, spån som flyger och något nytt som sakta växer fram är det lätt att man kämpar på tills man märker att man knappt kan stå på benen. En god natts sömn och sen upp och jobba igen. Ja, så kan se dagarna se ut för ett ungt par i Stockholm i färd med att själva renovera lägenheten. När arbetet väl är klart är man så trött att man knappt kan njuta av resultatet.

Att städa upp är ingen höjdare

Njuta får man ju så småningom, men först återstår något oändligt tråkigt: att städa upp efter renoveringen. En renovering producerar enorma mängder bråte som måste sorteras och köras till återvinningen. Fönstren måste putsas, alla luckor torkas av, golven måste dammsugas och våttorkas – vi talar om minst en extra dags arbete för att få fint i bostaden efter en renovering.

I det här läget tycker vi att man ska kosta på sig att beställa hemstädning. En professionell städfirma kan bringa ordning i kaoset på några timmar. Själva kan ni ta en promenad eller en fika, pusta ut och gratulera er själva till utfört uppdrag och sedan gå hem och mötas av en ren, fräsch och väldoftande, nyrenoverad bostad.

Städning i Stockholm

Det finns proffsiga och prisvärda städfirmor i hela Stockholm som erbjuder hjälp med städning av alla slag; hemstädning, kontorsstädning, flyttstädning och så vidare. Att städa upp efter en renovering, inklusive att köra till återvinningen med byggsopor, fixar en städfirma galant. Ofta räcker det med att man hör av sig några dagar innan och berättar vad man vill ha hjälp med, så ordnar städfirman det. Att anlita en städfirma är bra sätt att belöna sig själva efter en renovering.

Prisvärt med RUT

Att anlita städhjälp ger som alla hushållsnära tjänster rätt till RUT-avdrag, som är på hela 50% av arbetskostnaden. Det gör att kostnaden för en hemstädning av en normalstor trea inte landar på mer en ett par tusen. Att städa upp en lägenhet efter en renovering kostar antagligen lite mer än så, särskilt om städfirman ska ta hand om byggsopor, men det är ändå förhållandevis billigt jämfört med till exempel att anlita hantverkare. Gör ni renoveringsjobbet själva ska ni helt klart kosta på er att beställa städning när jobbet är klart, de pengarna har ni tjänat in med råge.

Regelbunden hemstädning i Stockholm

Även i vardagen kan det vara skönt att ta hjälp med städningen, och det är något som blir allt vanligare i Stockholm, framför allt bland äldre och barnfamiljer, men även bland unga par som jobbar mycket och vill ha tid att göra annat än städa när de har lite fritid. Som ung vill man kunna gå ut och äta, gå på bio, träffa vänner eller motionera. Städningen känns mindre viktig, men man vill ändå ha fint i hemmet.

Då är ett abonnemang på hemstädning perfekt. En städfirma kommer hem till er på en överenskommen dag en gång i veckan eller mer sällan, och gör en grundstädning av lägenheten, ungefär som om du själv skulle göra en ordentlig söndagsstädning. Dammsugning, våttorkning, kök och badrum, lägenheten blir ren och fräsch medan ni pysslar med annat. Regelbunden städning betalas månadsvis men kan ske enligt vilka intervall man vill.

Låt en städfirma hjälpa er

I och med att det blivit så billigt med hemstädning i Stockholm har det blivit allt populärare att anlita städhjälp, inte bara hos rikare hushåll utan hos alla som känner att de vill göra andra saker på fritiden än att hålla efter lägenheten. Hemstädning är ett val för den moderna storstadsmänniskan. Gör det valet ni med, särskilt efter att ni kämpat hårt med en renovering. Det är ni värda!

Du hittar mer information om hemstädning på https://www.städningstockholm.net.

21 Nov 2018