Ta vara på det du har i köket

Har dina köksluckor börjat bli lite väl slitna, men stommarna är fortfarande i bra skick? Då kan lösningen på problemet vara både enkel och effektiv, nämligen att lackera om luckorna.

Att det är just skåpluckorna i köket som blivit slitna är inte så konstigt. Det är ju de som utgör större delen av kökets ytskikt och får därmed utstå en hel del slitage. Det kan vara stolar som dunkas in i luckorna, vatten och mat som både blöter och fläckar ner, det kan bli fettfläckar som inte går bort och fuktskador som gör att de ser riktigt slitna ut. Till slut så upplevs luckorna faktiskt inte så snygga längre.

Bevara det som går, ta hand om resten

När luckorna har börjat vittna om alla dessa fläckar och skador är det lätt att tänka att det är dags att göra om i köket. Ofta är det då en totalrenovering som kommer på tal; inte för att man egentligen tycker att det är bästa idén, utan för att man kanske inte tänker på alternativen. Bara för att dina köksluckor är slitna så betyder det inte det att stommarna också är det. De kanske är i alldeles tipptopp skick och då är det både onödigt dyrt och förkastligt ur miljösynpunkt att riva ut rubbet. Att byta ut enbart luckorna är en bra idé. Ännu lite bättre är det att lackera om dem eftersom man bevarar mer av det som redan finns.

Hur fungerar det att lackera om luckorna?

Hur går processen till rent praktiskt? Jo, först måste du hitta en firma som kan lackering av köksluckor. Att gå efter tidigare kunders recensioner samt höra med vänner och bekanta om de har någon de kan rekommendera är alltid bra. Be alltid om en offert - eller ett flertal om du hittar flera firmor som du kan tänka dig. Sedan är det dags att montera ned och lämna in dina luckor. Har du hittat en riktigt serviceinriktad firma så kommer de hem och hämtar luckorna åt dig. Väl inne på firmans verkstad tas de omhand med eventuell lagning och slipning innan det är dags för själva lackeringen. De lackas då i precis den färgen du har valt, vilket betyder att valmöjligheterna vad gäller nyans är mycket större hos lackeringsfirman än i vitvarubutiken. Lite torktid på det och sedan är de klara för leverans. Vips så har du ett kök som känns nytt och fräscht, utan totalrenovering! Läs mer om lackering av köksluckor på denna hemsida: https://www.lackeringköksluckorstockholm.se

21 Jul 2020