Taket – husets svaga punkt?

Många svenskar drömmer om att äga ett hus – gärna ett nybygge. Fler och fler tar också steget och förverkligar denna dröm. En av huvudanledningarna till detta är att det helt enkelt blivit billigare att bygga hus i Sverige.

Det här beror på att man dels idag kan använda sig av rot-avdraget och därmed anlita professionell hjälp och där man drar av 30 % av arbetskostnaden på sin deklaration och får summan tillbaka på skatten. Detta om ett tak på 50.000 kronor per år och per person och en familj med två stycken vuxna och rot-berättigade har således 100.000 kronor att jobba med.

Vidare så kan vi även peka på att det är billigare att bygga hus i och med att urvalet kommit att öka ganska kraftigt och här tänker vi främst på de nyckelfärdiga hus som finns på marknaden. För bara några år sedan så innebar ett nyckelfärdigt hus att man valde mellan kanske två-tre leverantörer och mellan två-tre modeller som dessa hade i sitt sortiment; lite tråkigt och ganska dyrt. Numera dock så får man själv vara med och påverka designen och dels så finns det ett betydligt större urval bland husmodeller och dels också mellan leverantörer.

Denna kombination av rot och av nyckelfärdiga hus har helt enkelt fått fler svenskar att öppna sina plånböcker och förverkliga de drömmar man haft om att äga ett eget – unikt och nybyggt – hus. Dock: denna dröm kan snabbat förvandlas till en mardröm och främst så gäller det kvaliteten på ett område. Taket.

Att man snabbt kan montera ett nyckelfärdigt hus gör att det sällan blir bra på en gång; ofta så tvingas man som husägare använda sig av sin garanti och korrigera uppkomna misstag och inte sällan så rör det taket – något som kan bli dyrt. Äger du ett sådant hus i Stockholm och inser att taket läcker – ja, då kan skadan redan vara skedd och ditt hus kan ha svåra vattenskador som kommer att försvåra ditt boende. Vi har ett råd här – se till att kontakta en takläggare – en obunden sådan – i samband med att ditt hus står klart. Genom att låta denne takläggare i Stockholm kontrollera ditt nyckelfärdiga hus så kan du direkt få svart på vitt om hur kvaliteten ser ut.

Kontakta en takläggare i Stockholm

Många litar blint på att leverantören och den eventuella takläggare som finns där gör jobbet korrekt; vi menar att det i många fall visat sig vara farligt att göra så.

Det är inget fel att bygga ett nyckelfärdigt hus; men just taket är något som man ändå bör anlita en extern takläggare för att kontrollera – det kan löna sig i slutändan och medföra lägre kostnader på sikt. Kostnaden för en takläggare – oavsett om man har sitt nyckelfärdiga hus i Stockholm eller någon annanstans i Sverige – är låg och ska ses som en investering.

21 Jul 2017