Takläggare i Uppsala – recensioner och omdömen

Letar du efter en takläggare i Uppsala? I sådana fall har du ganska många alternativ att välja mellan. Ett ganska enkelt och effektivt sätt att smalna av urvalet är att titta på recensioner och omdömen. Ser du att en viss firma enbart har fått många negativa recensioner, kan du utesluta den firman direkt i ditt sökande. Vi har tittat på stora plattformar online för att titta på vad Uppsalaborna egentligen säger om sina takläggare. 

Något som är viktigt att ha i åtanke är att ett litet underlag av recensioner får anses vara mindre pålitligt än ett stort underlag. Recensionerna för takläggare i Uppsala är, jämfört med en del andra branscher, ganska få (som högst ca 60 stycken på plattformen vi tittar på). Därför får bilderna av takläggarna i Uppsala som ges nedan tas med en viss nypa salt. 

De flesta är mycket nöjda

Den första takläggaren i Uppsala vi tittar på är också den som har fått flest omdömen (ca 60 stycken). Faktum är att de allra flesta är mycket nöjda med den här firmans arbete. Helhetsbetyget 4,8 av 5 understryker detta. Kunderna berömmer bland annat företaget för deras bemötande och utförande. En del ger också lovord för hur effektivt firman arbetar. En recensent skriver att inte ”fattar” hur ett nytt plåttak blev klart på bara en och en halv dag. 

Lovordar arbetet – ger ris till säljare och hållande av tidsplan

För att hitta mer negativa recensioner för den här takläggaren får vi scrolla nedåt en bra bit. En recensent ger betyget 3 av 5 (vilket ändå får anses vara godkänt) och beskriver arbetet som ”världsklassigt”. Det som drar ner betyget, menar han, är kontakten med säljaren efter att kontraktet hade skrivits på. Enligt honom lovade han att taket skulle monteras en viss månad, men hörde inte av sig den aktuella månaden, och gick inte heller att nå. 

Takläggare med 2 av 5 i helhetsbetyg

Takläggaren ovan fick nästan enbart goda recensioner. En annan firma vi tittar på har fått lite sämre omdömen. Tilläggas bör att det endast getts tre recensioner, men samtliga av dem innehåller klagomål. Till exempel skriver en kund att hon inte kan rekommendera firman, eftersom de kan bli ”direkt otrevliga mot privatkonsumenter”. Ett problem har uppstått med taket där hon och hennes försäkringsbolag tycker att felet ligger på takfirman, medan de vill dra det till en rättslig process. 

En annan recensent säger att taket ”generellt varit bra”, men att två fel har upptäckts vid två olika tillfällen. Dock tycker han att den här takläggaren i Uppsala varit duktig på att komma och rätta till felen, varför han ger dem 4 av 5 i betyg. 

Att bedöma profiler och omdömen

Plattformen vi tittar på har men stor andel verifierade användare, vilket givetvis är en fördel. Det blir då lättare att lita på bilden som ges, även om man aldrig kan vara 100 % säker ändå. Olika plattformar har olika kommentarssystem, där vissa omdömen nästan enbart är anonyma, medan andra bara tillåter verifierade kunder att kommentera. Se till att lägga störst vikt vid de omdömen som skrivits av profiler som är verifierade. 

13 Apr 2018