Takplåt – lever länge och ställer inga höga krav

Letar du efter ett tak som är lätt att lägga, har lång livslängd, inte kräver dyrt underhåll och har låg klimatpåverkan? Då kan takplåt vara något för dig.

Takplåt har funnits i flera hundra år. Från början var det exklusivt och endast de allra tjusigaste husen fick ett plåttak. Numera är det dock enkelt och effektivt att tillverka plåttak, vilket har gjort det till den mest populära sortens tak. Plåttak finns dessutom i en mängd utföranden, vilket innebär att det kan passa på alla hus.

Plåt är ett material med många användningsområden och fördelar. De fyra främsta fördelarna med ett plåttak, jämfört med ett tak av till exempel betong- eller tegelpannor, är:

  • Det är enkelt att lägga
  • Det är klimatsmart
  • Det har lång livslängd
  • Det har låga underhållskostnader

Kan takplåt vara rätt för dig och ditt hus? Ja, troligtvis!

Tak kan vara krångligt att lägga om man ska göra det själv. De flesta är dock överens om att takplåt är det enklaste att lägga. Det kommer ju dessutom i stora plåtar som gör att arbetet går snabbt. Takpannor är tunga och det kan vara omständligt att bära upp dem på taket.

Plåttak vinner även matchen om att vara det mest klimatsmarta taket. Plåt har lång livslängd och det är förenat med små kostnader för underhåll. Om du är ute efter ett tak som håller länge och som inte kommer orsaka några större bekymmer kan plåttak vara något för dig och ditt hus.

För mer info om tabplåt, besök merasystem.se

22 Jun 2023