Tänk på detta inför takhöjning

Taket är en viktig del av ditt hem, och det skyddar mot alla möjliga väder. Men takläggare kan inte enbart hjälpa dig med takläggning och underhåll, utan även med takhöjning. Läs mer här.

Det finns många anledningar till att du behöver ha takhöjning på ditt hem. Du kanske vill ha mer rum i taket eller lägga till en ny våning. Att höja taket är perfekt för dig som vill göra ditt hus större men inte förlora din trädgård. Takhöjning är däremot inte som takläggning, och det är inget som kan ske under en dag. Det betyder dessutom att ditt hus är utan tak under en viss tid, något som du måste vara förberedd på. Takhöjning kostar också lite mer än andra takrenoveringar. Något annat att tänka på är att du kan behöva ansöka om bygglov. Vilka reglerna är kan skilja från kommun till kommun, så det är viktigt att du kollar upp detta.

Hitta en professionell takläggare du kan lita på

Takhöjning är inget enkelt arbete, och inget som du kan göra själv, om du inte är en utbildad takläggare. Det är dessutom ett farligt jobb, eftersom du måste arbeta på höga höjder. Det är alltså bäst att anlita en kunnig takläggare för att göra detta. För att hitta en som är skicklig, är det värt att kolla vad de tidigare har gjort, och omdömen från tidigare kunder. Om du vill spara pengar på ditt tak så finns det vissa saker du själv kan göra, som att inspektera ditt tak. Detta är något du borde göra regelbundet, speciellt om det precis har varit extremt väder. Ett sätt att göra detta är att kontrollera att det inte finns några vattenskador på vinden. Det är dock alltid värt att kontakta en professionell takläggare för att be om rådgivning. Det är alltid bättre att det blir ordentligt skött istället för att snåla på pengar.

Använd ROT-avdraget för takhöjning

Trots att takhöjning kan vara mer kostsamt, är det fortfarande en investering som är värd att göra. Att ha ett bra tak är viktigt och kommer även att höja värdet på din byggnad. För privatpersoner gäller dessutom ROT-avdraget på 30 % av arbetskostnaden, vilket kan spara dig en del pengar. Tänk på att det enbart gäller arbetskostnaden och inte materialkostnaden. Många firmor drar av detta avdraget redan i deras kostnadsfria offert. ROT-avdraget gäller upp till 50 000 kronor per år för renoveringar, ombyggnad och tillbyggnader. Läs mer om takhöjning på denna sajt: https://www.takläggarejönköping.nu

11 Jul 2020