Tips för din lägenhetsrenovering

En lägenhetsrenovering är ett projekt som man bör låta ta tid. Att skynda sig igenom det kan göra att man gör misstag som sedan är svåra, eller åtminstone mycket kostsamma, att ändra på. Genom att följa ett par enkla tips kan du göra din lägenhetsrenovering på ett sätt så att den blir så bra som den kan bli. Ett annat viktigt skäl till att planera renoveringen ordentligt är att det ger dig goda möjligheter att prioritera pengarna. Om du på förhand vet vad du behöver, vad du kan lägga och vad din lägenhetsrenovering kommer att kosta, vet du ifall du behöver stå över något eller om du har råd att lägga lite extra pengar på något du vill ha.

Planera ordentligt

Som nämnt i inledningen är planering A och O för en lägenhetsrenovering. Att bara ta hammare samt spik och påbörja arbetet kommer garanterat ge dig resultat som du inte är nöjd med. Sätt er ned och tänk över hur ni vill ha det och hur mycket pengar ni kan tänka er att lägga.

En del i planeringen är att göra upp en bra budget. Med bra betyder att ni noga räknar på vad allting kommer kosta. Medan ni gör budgeten kan det vara en bra idé att prisjämföra. Bor ni i en större stad, Stockholm till exempel, har ni många butiker att välja mellan. Kolla upp närliggande prisers butiker och anpassa era inköp därefter. Tänk dock på att allting som är billigt givetvis inte är bra.

Hitta en firma

Ska ni göra en stor lägenhetsrenovering kommer säkerligen hantverkare att behövas. Ett bra sätt att hitta dem på är att gå genom offertsidor. Det kan gå till ungefär som nedan:

  1. Gå in på en offertsida och skriv vad ni behöver hjälp med, till exempel att det gäller en lägenhetsrenovering i Stockholm, och de specifika momenten.
  2. Vänta några dagar och få in offerter från firmor i Stockholm som kan tänka sig att hjälpa er.
  3. Jämför offerterna. Se vad som ingår och se vilka priser de tar. Är du en duktig förhandlare kan det eventuellt gå att ställa offerterna mot varandra. Om det är just i Stockholm du har sökt offert kommer du säkerligen få många svar att välja mellan
  4. Innan du anlitar någon bör du kolla upp företaget ordentligt. Kolla upp att det inte finns skulder hos Kronofogden och ta gärna referenser från kunder. Något annat man kan göra är att kolla upp företaget på nätet. Se efter på olika plattformar där recensioner av firman kan tänkas finnas. Tänk dock på att dessa inte alltid är att lita på, särskilt om det är bara några få stycken från användare som inte är verifierade. 

Besök denna sajt för mer information om hantverksfirma i Stockholm.

1 Jul 2019