Tujahäck som är grön hela året

Mjuk, grön, väldoftande och tålig. Du har helt fallit för tanken på en tujahäck mot ditt garage, en plats där du behöver grönska i kombination av ett insynsskydd. Bara att skrida till verket.

Du vill ha ett insynsskydd men du vill inte bygga ett plank. Det är då som du börjar titta på olika typer av häckar, där du fokuserar på häckar som är gröna hela året. Tujahäck är en sådan häck, som är grön och vacker precis som mitt i sommaren fast det är mitt i vintern. Det är också en häck som många satsar på för att den är mjuk men ändå helt utan insyn, och den kan bli så hög eller låg som du önskar dig.

En grön trädgård med tujahäcken

Om du vill att din trädgård ska behålla sitt liv och sina gränser under hela året så är tujahäcken ett tips. En tuja kan du ha likaväl som solitär, men det är när den används som häck som det händer saker på riktigt. Då får du en häck som inte går att se igenom men som ändå ser mjuk och hemtrevlig ut. Det är dessutom en häck som är lätt att klippa och som du själv bestämmer höjden på. För många är tujan en växt som man gärna sätter på flera olika ställen i sin trädgård, och det är dessutom en växt som man gärna klipper grenar av. Tujan är perfekt i vaser och kransar till julens alla mysiga högtider.

11 Jan 2022