Undertak är ofta nedsänkta

I stora offentliga utrymmen är det vanligt att man installerar ett undertak. Det har många fördelar, inte minst beträffande akustiken, och det döljer också ventilationsrör och kablar.

Det blir mycket mysigare när man får upp ett undertak i en stor lokal. Ett innertak sitter precis under takstolarna, men ett undertak är nedsänkt och det finns ett mellanrum där man kan dölja sladdar och ventilationsutrustning, rör och ledningar. Du kan välja snygga spotlights eller stjärnhimmel, och det blir precis så elegant du vill ha det. Den stora fördelen är att du sätter upp akustikplattor som dämpar sorl och buller.

Undertak ger en behaglig arbetsmiljö

För den som jobbar i en galleria eller restaurang är det behagligt att slippa skrammel man får med kala väggar och tak. Man väljer ofta ljuddämpande material, och när man installerar ett undertak är det också en mysfaktor att de ljudabsorberande plattorna sitter lite lägre ner i lokalen. Kunder och restauranggäster upplever att det är mysigt, men för den som arbetar där är det en mycket trevligare arbetsmiljö. I skolor och förskolor är det också bra med undertak som dämpar ljud. Det är också trevligt att man kan dölja rör och ledningar så att de inte syns.

Akustikplattorna ska vara brandhärdade, och det finns också vissa speciella plattor som absorberar fukt eller extra mycket ljud. Du kan lätt variera hur plattorna ska sitta, och det är lätt att byta ut dem när du vill. Du kan ha en mängd vanliga plattor och några enstaka som har speciella egenskaper. Läs mer om undertak på denna hemsida: https://www.undertak.biz/

25 Nov 2021