Upplev lyxen med en egen pool

Att ha en pool tillgänglig i trädgården kan vara en livräddare under heta sommardagar. Pooler ovan mark är utmärkta alternativ för familjer som inte vill eller kan gräva ner sin pool.

Drömmer du om att skaffa en pool till tomten? Att på varma sommardagar kunna svalka dig med ett dopp direkt i din egen trädgård? Då är du långt ifrån ensam. Men att gräva i marken i den utsträckning som krävs för att anlägga en pool är inte helt okomplicerat. I många fall kan marken visa sig vara väldigt hård att ta sig igenom, eller så gömmer sig stora eller små stenar i jorden, vilket försvårar arbetet med att bygga pool. För dig som vill skaffa pool, men inte kan eller vill gräva ner den i marken, finns det smidiga alternativet ovanmarkspool.

Hitta din perfekta pool

En pool ovan mark kräver inga omständliga förberedelser, det är bara att beställa, och sen monterar du den direkt på tomten. Se bara till att ytan poolen ska placeras på är platt, så att den kan stå stadigt. Om du väljer en rund pool behövs troligtvis inga extra stödben som håller poolen på plats, eftersom den generellt sett har självbärande konstruktion. Det gör också att en rund pool tar upp mindre plats. När du beställer ovanmarkspool behöver du också ta ställning till hur djup poolen ska vara. En pool ovan mark 120 djup passar de flesta vuxna badare, medan en grundare pool kan vara att föredra om det till exempel främst är barn som ska använda poolen.

28 Dec 2020