Vacker stuckatur på café i Stockholm

För att skapa en lite lyxigare känsla i en gammal lägenhet i Stockholm kan stuckatur vara en vacker detalj. En teknik som funnits med sedan 1500-talet och som då var för det rika folket.

Ett nytt café skulle snart öppna i Gamla stan i Stockholm. Det skulle gå i gammaldags stil. Något som det höga taket och de lika höga fönstren skulle hjälpa till med. Men det fanns en detalj som skulle ge den där extra touchen. Caféägaren Anna hade hyrt in hantverkare för att skapa stuckatur i taklisterna och runt den stora öppna spisen som var blickpunkten i lokalen. Den skulle brinna hela den kalla delen av året, och förutom lyx skulle en varm känsla sprida sig från den ut till gästerna.

Anna ville fånga den där lyxiga känslan som inbjuder till en god kopp kaffe och ett vackert bakverk i sällskap av en spännande dejt.

Stuckatur skapade lyxkänsla i Stockholm

Kvällen innan den stora dagen stod Anna och betraktade sitt café. Aldrig hade hon kunnat drömma om att det skulle bli så fint. Stuckaturerna hade verkligen gjort sitt. Tillsammans med tidsenligt stoppade och gulddekorerade möbler skapade de harmoni. Den långa glasmontern där godsakerna skulle placeras, och personalens klädsel, skulle blända gästerna, det var hon säker på.

Hennes dröm hade blivit sann, tänkte hon medan hon svepte med blicken över lokalen en sista gång innan hon viskade “god natt mitt café, vi ses i morgon” och släckte ljuset. Det var dags att vila ut inför den största dagen i hennes liv. Läs mer om struckatur på denna hemsida: www.stuckaturföretagstockholm.se

25 Feb 2022