Vad ska du tänka på när du anlitar en målare i Mölndal?

Att anlita en målare i Mölndal är inga konstigheter egentligen, men du bör undersöka marknaden ordentligt och ha bra koll på dina rättigheter och skyldigheter.

Är det bara att höra av sig till en målerifirma och be dem komma över med färgburkarna och sätta igång med arbetet? Eller finns det lite mer att tänka på när du behöver en målare i Mölndal? Här kommer en del bra saker att tänka på när du ska anlita en målerifirma att gå genom.

Till att börja med bör du alltid undersöka marknaden och aktörerna ordentligt. Vad detta innebär i korthet är att undersöka firmans företagsinformation, se om du kan hitta några kundrecensioner och om det finns några tidigare tvister om att arbeten inte utförts ordentligt med mera.

Avtal med målare

För att du ska undvika att köpa grisen i säcken är det viktigt att ha allt på papper innan arbetet sätter igång. Här ingår det att du bör få en skriftlig offert från firman eller ett avtal där typen av arbete anges, material som ska användas, när det ska vara färdigt och så klart vad hela kalaset kommer att kosta.

Vad ska du då göra om det inte riktigt blir som det var tänkt och om det finns brister eller fel? Till att börja med bör du kontakta målerifirman omgående. Många gånger åtgärdar de problemen utan extra kostnad. Fungerar inte detta kan du kontakta relevant myndighet, som konsumentverket eller en domstol för att lösa tvisten.

28 Aug 2023