Välj rätt fönster till din villa!

När du vill byta fönster i din villa är det nya fönster med olika slags funktioner som du kan behöva ta ställning till; vad för slags fönster är det som du behöver till din villa? Här har du numera så många möjligheter att välja mellan. Vi tar upp några av de olika slags fönster som du kan välja mellan och vad de är bra för.

Fönster med solskydd

Om du har en villa som har solen som ligger på den och behöver skydd mot farliga UV-strålar kan du behöva fönster med lågt U-värde. Det innebär att du har ett högt skydd mot solens UV-strålar. Du kan dessutom skaffa solskyddande fönster, det vill säga, fönster som liknande solglasögon, mörknar i takt med att solen ligger på. På det sättet håller dina fönster rummen innanför svala och du slipper gå och lägga dig i solvarma sovrum.

Fönster som nästan är självtvättande

Om du inte gillar att tvätta dina fönster i tid och otid, kan du alltid skaffa fönster som nästan är självtvättande. De har en skyddande hinna på utsidan där smutsen inte fastnar. Om det sedan regnar eller snöar, faller i stället smutsen av och du slipper tvätta dina fönster lika ofta som förut.

Fönster med säkra skydd

Bor du i ett inbrottsbenäget område, kana det behövas extra skydd mot inbrott. Mågna tänker att de har ett fullgott skydd som har larm i sina bostäder, men en säkerhetsvakt tar cirka 5-10 minuter på sig innan de är framme om tjuven har slagit till. Under den tiden hinner en tjuv ta sig in genom det söndriga fönstret, öppna det, sno värdefulla saker och ta sig därifrån innan vakten har hunnit fram. Om du i stället har ett inbrottskyddat fönster, som inte går sönder vid yttre påverkan, kan du installera fönster som inte går splittras.

Glasmästare i Haninge

När du behöver byta fönster är bland det bästa du kan göra, är att ta kontakt med en glasmästare som arbetar med fönster i sitt yrke. Av en sådan kan du fråga till råds om allt som du undrar om när det kommer till alla slags frågor om vilka slags fönster som du kan behöva i just din villa. Bor man i en storstad som Stockholm och i någon av förorterna kan man behöva en glasmästare nära där man bor, som till exempel i Haninge, eller någon annan förort. Är det så att du har behov av att komma i kontakt med en glasmästare i Haninge kan du fortsätta läsa här: http://www.glasmästarehaninge.se.

28 Feb 2019