Välj värmepumpar i Södertälje som fungerar

Allt fler i Södertälje väljer att installera värmepump. Är det dags även för dig? Letar du efter värmepumpar i Södertälje? Värmepumpar har många fördelar oavsett var du bor.

Precis som i hela Sverige är det populärt att installera värmepumpar i Södertälje också. Det är inte så konstigt då luftvärmepumpar är energieffektiva och ger en skön värme. Då de är energisnåla så är de även en bra investering om man vill hålla nere kostnaderna för uppvärmningen. Många luftvärmepumpar fungerar också för att kyla ner hemmet på sommaren vilket är riktigt skönt när temperaturerna är höga. När det kommer till att välja rätt luftvärmepump i Södertälje så är det bra att kontakta en certifierad installatör för att höra vilken modell som passar bäst. En hel del beror också på förutsättningarna i bostaden. Vad som passar ett hus med öppen planlösningen är inte detsamma som ett tvåvåningshus.

Vad skiljer olika luftvärmepumpar?

Den allra vanligaste typen av luftvärmepump är fortfarande just den som kallas luftvärmepump eller luft-luftvärmepump. För den som har en öppen planlösning är det ett smart alternativ och fungerar alldeles utmärkt som komplement till andra värmekällor. En luftvärmepump av denna sort använder utomhusluften för att värma upp luften inne. Det behöver inte vara varmt ute för att detta ska fungera. En bra luftvärmepump fungerar ned till ungefär -25 grader. Luft-vattenvärmepump kan också vara en smart lösning om man har exempelvis vattenburna element. Precis som luft-luftvärmepumpen tar den in luft utifrån men värmer istället upp vattnet i elementen. Det gör att värmen blir mer jämn och den sprider värmen mer effektivt. En luft-vattenvärmepump sänker energikostnaderna och du kan dra nytta av det befintliga vattenburna systemet. Dock fungerar den precis som luft-luftvärmepumpen inte i alla temperaturer.

Kontakta ett proffs för att få rätt värmepump

Det finns andra former av lösningar och typer av värmepumpar. Därför kan det vara bra att prata med ett proffs och be dem se över vilka lösningar som passar dig. Installationen av en luftvärmepump ska göras av en installatör, så det är inget man kan göra själv. Det går såklart att köpa själva luftvärmepumpen själv och sedan anlita själva installatören. Det kan löna sig att köpa värmepumpar genom installatören då det även har att göra med garantier och dessutom så samarbetar de med de bästa på marknaden. Ta dig tid att jämföra och läsa på lite extra om olika modeller av luftvärmepumpar så du får dig en uppfattning om prisläget och vad du kan förvänta dig av olika pumpar.

20 Jun 2020