Var noga med vilken målare du anlitar i Stockholm

Ska du renovera och behöver hjälp med målning och tapetsering? Var då noga med vilken målare du anlitar. Här kommer några tips för dig som bor i Stockholm.

Sedan rotavdraget infördes har antalet firmor som verkar inom måleribranschen formligen exploderat. Men tyvärr är det inte alla som är utbildade inom måleri. Vissa av dem vill bara göra jobbet så snabbt som möjligt och slarvar då ofta med grundarbetet. För att hålla nere sina kostnader använder de sig av billig färg av dålig kvalitet.

Det innebär såklart att slutresultatet blir dåligt. Inte sällan försvinner känslan av nymålat och fräscht bara efter några månader. Vill det sig riktigt illa kan målaren också ha använt sig av fel typ av färg. Det får till följd att det blir betydligt mer tidskrävande och arbetsamt när man ska måla om nästa gång.

Så kontrollerar du om målaren har rätt kunskap

Vill man anlita en målare i Stockholm är det viktigt att man tar hänsyn till erfarenhet och utbildning. Det allra bästa är att fråga vänner och kollegor om de kan rekommendera någon skicklig och seriös målare. Hittar man en målare på nätet måste man ta referenser från tidigare kunder och kontrollera dessa.

En seriös målare kan alltid lämna minst två eller tre referenser. Ring upp dessa och ställ kontrollfrågor som exempelvis; blev slutresultatet bra och hållbart, hur gick samarbetet och blev målaren klar i tid? Sist men inte minst är det också viktigt att man skriver ett ordentligt och detaljerat avtal med målaren.

16 Jul 2023