Varför man monterar säkerhetsdörr

När väljer man att installera en säkerhetsdörr och vad är mervärdet som man får med dörren? Vilket material är dörren och går det att få med fönster också? Dessa och fler frågor får här svar.

Ljudisolerande, inbrottssäker och brandsäker. Detta är de kriterier som en säkerhetsdörr ska uppfylla för att få kallas säkerhetsdörr. Den här typen av dörr är en bra idé om man vill skydda sin egendom, som exempelvis butik, kontor, industri med mera. Men den används även i flerfamiljsbostäder för att försvåra spridningen av brand om den uppstår på annan plats i huset. Eftersom säkerhetsdörren också är ljudisolerande så kan det vara skönt att slippa höra när grannen rumlar in framåt småtimmarna eller någon annan granne som ger sig av till sitt arbete på tidig morgonkvist. Och såklart allt oljud däremellan. Det finns alltså många olika anledningar till att man monterar en säkerhetsdörr och en mängd olika mervärden som kommer med installationen.

Ett skydd av stål

Säkerhetsdörrar är gjorda av stål, vilket gör att de är brandsäkra. De är även mycket svåra att bryta sig in igenom eftersom det vanligaste sättet att bryta sig in genom en dörr är att bryta upp dörren med en kofot. Låsen brukar dessutom vara mycket rejäla och i sig också mycket säkra mot inbrott. Däremot kan man få olika lösningar på montage av fönster i sin säkerhetsdörr. Glaset är då av ett okrossbart material och skapar inte en svag länk i den annars starka dörren. Man kan välja ett glas med en lucka av stål över, eller enbart glas rakt igenom. Kanske av typen att det endast går att se ut men inte in.

Säker i sitt hem

Om man vill känna sig säker i sitt hem så finns det en mängd olika åtgärder som man kan göra. Boende i lägenhet har oftast endast sin ytterdörr som svag punkt, men bor man i hus så finns det ofta en mängd olika möjligheter som tjuv. Dörren är dock alltid nummer ett som inbrottstjuven ger sig på. Många har ganska rejäla ytterdörrar men när det kommer till altandörren så finns det ibland brister. Man glömmer bort baksidan, som också är den mest attraktiva för tjuven eftersom man där kan arbeta ostört. Så satsa alltid på en rejäl altandörr som låses med nyckel eller kodlås. Och sist men inte minst är tjuvens sista möjlighet husets fönster. Slarva inte med kvaliteten och låsen där heller. Vi tipsar att läsa mer om ståldörrar på denna webbsida: https://www.ståldörrar.nu

4 Jul 2020