Viktiga saker att tänka på då man ska köpa nya fönster

Ska ni byta fönster? Tänk då på att välja fönster med lågt u-värde för att spara energi, och för att få ett bättre inomhusklimat. Ta också hänsyn till arkitektur och hur fönstret öppnas.

Med rätt fönster får man ett bättre inomhusklimat och sänker energikostnaderna. Fönstren har också stor betydelse för husets utseende och det gäller att välja fönster som passar ihop med arkitekturen. Fönster har också praktiska egenskaper som att de släpper in dagsljus och gör att man kan få in frisk luft genom att vädra. Ska man köpa nya fönster gäller det därför att tänka på om de ska vara inåt- eller utåtgående, fasta fönster, vridfönster, sidohängda eller överhängda. Bor man högre upp kan det vara bra att välja vridfönster eller fönster som öppnas inåt, eftersom det då blir enklare att putsa fönstren på utsidan.

Stort utbud av fönster online

Fönster finns också i flera olika material såsom aluminium, PVC och trä. Fönster av aluminium och PVC behöver inte underhållas men har inte lika lång hållbarhet som träfönster. Men det finns också träfönster med ytbeklädnad av aluminium på utsidan, vilket gör fönstren underhållsfria. Ett fönsterbyte kan kosta en hel del men det är också en investering som är positiv för värdet på fastigheten. Det går också att spara pengar genom att köpa fönster online. Utbudet och variationsmöjligheterna är många gånger större när man handlar via nätet. Viktigt är dock att man väljer fönster med garanti och som är anpassade efter vårt nordiska klimat.

14 Jan 2022