Viktigt att ha kunskap vid en badrumsrenovering

Att vi alla har olika förutsättningar då det kommer till händighet och logiskt tänkande vid byggnationer är en sanning. En sanning som dock i många fall överskuggas av en slags stolthet och som gör att väldigt många privatpersoner – trots bristande kunskap och uppenbar brist på talang – ändå kastar sig huvudstupa in i olika projekt i sina hem. Något som inte bara är dumt, utan som i värsta fall också kan påverka huset eller lägenheten och statusen där. Kort sagt; om en outbildad person som saknar erfarenhet och den naturliga händigheten ger sig på ett större projekt – exempelvis en badrumsrenovering – så finns det en uppenbar risk att vattenskador och andra kostsamma detaljer uppstår som en följd av dennes arbete.

Märk väl här; att man som privatperson vågar och provar är en bra sak – överlag så har man lite för stor respekt och lite för lite tro på sin egen förmåga – men vi menar att man måste lära sig att sortera bland de olika projekten i hemmet. Att måla om skiljer sig väsentligt mot att genomföra en badrumsrenovering och det är också det som man måste inse. Det finns trots allt en anledning till att utbildningar inom vvs, plattsättning och elektricitet är omfattande och långa, eller hur?

Generellt sett så skulle väldigt många hushåll i Sverige och ägare till dessa må ganska bra av att innan projekten påbörjas göra en rejäl riskanalys samt en ärlig utvärdering av sin egen förmåga. På så sätt skulle de kostsamma korrigeringarna som följer efter misslyckade renoveringar, tillbyggnader och nybyggnationer kunna undvikas. Det handlar således om att att svälja sin stolthet och att inse att man kanske har sina talanger någon annanstans än i närheten av en verktygslåda. Dessutom – och det här är värt att poängtera i sammanhanget – det har aldrig varit billigare än idag att anlita professionell hjälp vid exempelvis en badrumsrenovering.

Använd rot-avdraget för en badrumsrenovering i Stockholm

Priset för tjänster som rör tillbyggnader, renoveringar och nybyggnationer är något som omfattas av rot-avdraget och det innebär att man som privatperson kan anlita professionell hjälp och därefter dra av en tredjedel kostnaden – om maximalt 50.000 kronor/ person och år – och sedan få summan tillbaka på skattsedeln. En badrumsrenovering behöver alltså inte kosta så mycket och priset går dessutom ytterligare att pressa nedåt – något som till stor del handlar om vilken stad man bor i.

Krasst kan man här säga följande – ju större stad, desto lägre pris för en badrumsrenovering. I Stockholm så har man som kund ett större urval av företag som erbjuder tjänsten om exempelvis badrumsrenovering och det gör att man kan kontakta fler, ställa offerter och bud mot varandra och jämföra fram till dess att man hittar en firma som ligger inom ens egna budget.

Det här är inte möjligt på samma sätt i en mindre stad utan där får man hålla till godo med endast rot-avdraget för ett bättre pris. Något som trots allt gör allt betydligt billigare än att på egen hand försöka, misslyckas och tvingas kontakta professionell hjälp för att laga det som visat sig vara felaktigt utfört.

18 Mar 2019