Vilka badrumsmöbler ska man ha?

Har du följt med i de senaste badrumstrenderna? Då har du sett att man möblerar mer och mer badrummet som resten av bostaden. Badrummet är inte längre enbart badrummet; rummet för bad. Här ska man istället vila, umgås på ett avkopplat sätt, sitta ner och läsa en bok, dricka en kopp te, eller ett glas med champagne.

Därför har badrumsmöbler blivit allt viktigare. Här vill man gärna möblera med sköna fåtöljer, soffbord, kanske en hylla, och en blomma på soffbordet. Med tanke på hur stora resurser vi ibland är villiga att spendera i våra badrum, är det inte heller helt fel att placera en kristallkrona i badrummet. Varför inte? En kristallkrona i badrummet visar verkligen vilken lyx som du gärna placerar där.

Behöver du renovera badrum?

När du önskar badrumsrenovering i Göteborg

Önskar man sig mer plats i badrummet, kan man behöva renovera om i badrum för att öka utrymmet för ett möblemang där. Då gäller det att välja lugna och fina färger på kakel och klinker. Många väljer vitt-beige-grått eller kombinerara vitt och svart för fina kontraster. Sedan är det lättare att välja möbler med fina färgklickar. Kanske hålla en enhetlig stil med korg- och rottingmöbler. Har man ett litet badrum, är det en smart idé att hänga upp speglar på väggarna så att man får illusionen av en större yta. Dessutom om man har ett litet badrum, bör man välja ett mindre badkar. Det finns badkar i form av äggskal som tar mindre plats men som ändå ger möjligheten till sköna bad. Har man väldigt litet utrymme i badrummet kan man i stället välja att ha en dusch.

Förvaring viktigt i små badrum

Hur man löser förvaring blir väldigt viktigt om man har ett litet badrum. Då kan man antingen bygga in förvaringsutrymmen. Det är snyggt med hyllor som är inbyggda i samma slags material som resten av väggen. Har man då kakel eller stenmaterial är det snyggast att bygga in hyllorna i samma material för ett enhetligt utseende. Just nu är det trendigt att ställa in en stege som man hänger handdukarna på. 

Vilket kakel passar i badrummet?

Just nu är det trendigt med stora kakelplattor i badrum. Har man då ett litet badrum, ser det större ut med stora kakelplattor. Dessutom ger ljusa färger och nyanser ett utseende så att badrummet ser större ut. Sedan måste de inte vara fyrkantiga. Nu ser vi olika former som pentatoniska och hexagoniska former på kakelplattorna. Marockanska färger och mönster har länge varit populära, men nytt för i år är kakel som har trämönster. Sugen på en riktig badrumsrenovering? Läs mer här om hantverkarföretag som kan erbjuda badrumsrenovering i Göteborg.

6 Nov 2019