Vilka mattor är populära nu?

Tittar du på golv? Många går in i villor utan att lägga märke till golvet. De ser på möblerna och inredningen i övrigt men lägger aldrig märke till hur golven ser ut. De flesta som lägger märke till golv i villor är själva intresserade av golv, eller jobber med golv. Men fler borde lägga märke till golv. De säger nämligen en hel del om dem som bor där. Har man många trasmattor på golven kan det tyda på en person som gillar en mer gammaldags stil. Har någon en mjuk, stor matta, är de ofta intresserae av inredning. Har man plastmattor på golv, är man den praktiska typen som inte gillar fläckar på mattorna. Har man persiska mattor är man av den konservativa typen som inte låter sig påverkas av inredningstrender.

Trägolv i vardagsrum

Många föredrar att ha trägolv i sitt vardagsrum. Är man intresserad av trägolv låter man resten av villan också ha trägolv. Det är inte så konstigt om man gillar trägolv. De är mjuka, tåliga och lätta att städa. Dem kan man slipa om nästan hur många som helst.

Vinylmatta i badrum

Den som är praktiskt lagd vill ha en plastmatt i badrummet. Det är praktiskt och man behöver sällan oroa sig för fuktskador då de nyare plastmattorna håller mot mycket väta. Annars väljer man klinker till badrummet. Nackdelen med klinker är endast den att man behöver ha golvvärme för klinkern är mycket kall som badrumsgolv.

Heltäckningsmatta i sovrum

Den som älskar ombonade och mysiga sovrum väljer en heltäckningsmatta till sovrummet. Vem vill stiga upp på kalla sovrumsgolv? De nya heltäckningsmattorna är gjorda i bättre material än förut. De gamla heltäckningsmattorna samlade damm och gav de boende allergier. Idag är både mattorna och dammsugarna bättre och mer effektiva och samlar inte längre damm på de sätt som de gjorde förut.

Anlita mattläggare till din heltäckningsmatta

Vill man kan man be en hantverkare komma och lägga heltäckningsmattan. Då vet man att man får en matta som precis täcker golvet. En professionellt utbildad hantverkare bör lägga den noggrannt och anpassar den till golvet som den ligger på. En snyggt skuren heltäckningsmatta är en fröjd för ögat och ramar in rummet på ett sätt som inget annat slags golv kan göra. Känner du inte till någon duktig mattläggare kan du googla "mattläggare Stockholm", så att du får några namn på mattläggare som arbetar i Stockholm. Sedan är det bara att ta kontakt och be dem lägga din nya matta.

27 Oct 2018