Vill du ha ett nytt kök?

Det är fantastiskt vad duktiga hantverkare kan åstadkomma, bara de är av det rätta virket. Hittar man bra och ambitiösa hantverkare är de guld värda, då skillnaden på före och efter kan vara stora. Om du råkar få tag i duktiga hantverkare kommer du att inse att de är värda pengarna. En duktig hantverkare gör skillnad för alla som sedan ska använda badrummet, eller köket som man vill få renoverat.

Viktiga kriterier vid val av hantverkare

En hantverkare bör alltid ta ansvar för sitt arbete. Och då menar vi i utförande, när det kommer till att arbeta på ett miljövänligt sätt och hur resultatet blir.

Det kan inte vara acceptabelt att en hantverkare plötsligt få för sig att placera en spis alldeles för nära de utrymmen där övriga, som inte arbetar i köket, rör sig, så att de riskerar att brännas, eller att plöstligt placera en toastol mitt på badrumsgolvet bara för att det passar dem själva bäst, men inte är det minsta logiskt för dem som använder badrummet. Och, ja, exemplet är taget från verkligheten hos en familj från Stockholm.

Gå efter andras rekommendationer

Så när du väljer hantverkare, gå efter andras rekommendationer, helst av någon som du litar på och känner. Ansvaret hos en hantverkare ska även gälla ersättning, ifall något skulle hända, ersättning om något går sönder. Ansvar för om arbetet, eller någon detalj bör rättas till om något inte är bra, ansvar tills kunden är nöjd helt enkelt. Känner du ingen, som känner en duktig hantverkare är det ju svårare att välja. Då måste man gå efter referenser och lita på dem.

Skriv avtal med hantverkare så att jobbet blir gjort

När du väl har bestämt dig för hantverkare är det bra att skriva ett avtal. Det är viktigt med avtal så att du som kund vet att jobbet blir väl gjort och utfört, tills du är nöjd. Skulle ni bli oense om arbetet, har ni båda två möjlighet att luta er mot avtalet. Det är då avtalet som bestämmer hur ni ska lösa det som ni är oense om.

Behöver du rörmokare i Uppsala?

Många rörmokare – inte alla – kan även utföra renoveringar av både badrum och kök. De kan antingen utföra den delentreprenad, eller en totalentreprenad. Anlitar du en totalentreprenad, ser de till att du blir informerad under resans gång och att de själva tar ansvar för att olika slags hantverkare kommer och utför sin del av renoveringen. Anlitar du en delentreprenad tar hantverkarna ansvar endast för sin del av jobbet. Då måste du själv se till att jobbet blir gjort.

1 Feb 2019