Vill du slippa kalla golv?

När man vaknar på morgonen vill man ofta inte kliva ur sängen. Att behöva sätta ner sina varma fötter på det iskalla golvet är inte frestande. Du kan undkomma det med hjälp av en varm matta.

Det finns flera fördelar med att välja att ha en heltäckningsmatta. Det är inte bara skönt för fötterna utan dessutom snyggt och kan rama in ett helt rum. Om du väljer hur du vill ha det en dag i ditt hem, går du helst på mjukt, skönt och varmt golv? Eller föredrar du kallt trägolv eller något annat typ av golv?

Fördelar med heltäckningsmatta

Det är inte bara det kalla golvet du slipper, utan du dämpar även ljudet en del. Skulle du till exempel tappa något i golvet dämpar mattan både ljudet och fallet. Du kan dessutom välja mer eller mindre vilken färg du önskar. Det finns även olika tjocklekar på mattorna, du kan själv välja hur tjock eller tunn matta du vill ha.

Givetvis kan du lägga ut mattan själv, men för att slippa kanter som sticker upp och för bästa resultat bör du ta hjälp av en mattläggare. Denne hjälper dig även att kolla vad som blir bäst för dina rum och hjälper dig att hitta det du söker. Mattläggare lägger mattan hela vägen in till väggen så det inte blir en ful kant. Dessutom använder man sig oftast inte av spik eller lim idag utan mattan lägger sig själv till rätta.

Mattorna idag är heller inte alls lika svåra att rengöra som de äldre heltäckningsmattorna var. Därav passar de på de flesta ställen. Det går även att sätta in heltäckningsmatta på trappor. Om du väljer att göra det minskar du även halkrisken plus att det blir mjukare och trevligare att gå på.

Inte bara i hemmet

Heltäckningsmattor passar på fler ställen än bara i hemmet, man kan ha dem exakt där man vill. Varför inte på kontoret? Efter en hel dags arbete kan det vara skönt att få gå mjukt. Dessutom ger det som sagt en ljuddämpning vilket kan vara skönt och uppskattat på ett kontor.

Det finns flera olika företag att ringa till, ta hjälp av Google och leta efter ett företag som passar dig. Ring gärna runt och fråga efter offerter och kolla deras arbeten så det är något du blir nöjd med. Anlita en mattläggare i Uppsala, du kommer inte att bli missnöjd.

5 Nov 2020